Bewegen bij Buitenhuis
Jonneke Senden-Buitenhuis


 

Stoffwisseltour

Stofwisseltour challenge 2014

Van 20 t/m 22 juni 2014 wordt er voor de vierde keer via 14 'stofwisselpunten' langs alle Nederlandse academische ziekenhuizen gefietst en ook dit jaar gaan wij de uitdaging met "team LUCAS" weer aan met maar één doel: stofwisselingsziekten de wereld uit!

Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om aan de 3-daagse stofwisseltour te deelnemen waarbij wij een afstand van 620 kilometer gaan afleggen. Onze doelstelling hierbij is om middels deze stofwisseltour stofwisselingsziekten onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te brengen zodat onderzoek naar stofwisselingsziekten gefinancierd kan worden.  

Lucas van de wielen is 12 jaar en lijdt aan de ongeneeslijke stofwisselingsziekte Sanfilippo. Voor  hem zal een behandeling te laat komen, maar voor kinderen in de toekomst is er hoop. Dankzij onderzoek zijn de afgelopen jaren steeds meer stofwisselingsziekten behandelbaar. Om kinderen zoals Lucas een toekomst t kunnen bieden is geld nodig. 

Door ons te Sponsoren help je mee om onderzoek naar stofwisselingsziekten mogelijk te maken.

De route van de 3 daagse challenge (20,21,22 juni +/- 620km) en de 2 daagse challenge (21,22 juni +/- 420km) zal dit jaar een bijzondere mooie maar ook een uitdagende route zijn. De trajecten tussen de stofwisselpunten kunnen hier bekeken en gedownload worden.

www.stofwisseltour.nl

facebook stofwisseltour

facebook Team Lucas


 

Van de Stofwisseltour challenge 2013 heeft Endemol Care for Kids een fimreportage gemaakt: 

 

 
Opbellen
E-mail
Info