Bewegingscentrum 
Bewegen Bij Buitenhuis

Blog


Terug naar overzicht

09-01-2015

Ademhalingstechnieken

Bij bewegen oftewel Sporten wordt altijd meteen de focus gelegd op trainingsschema’s, hartslagen, Energy-zones, hersteltrainingen en voeding. Maar één essentieel onderdeel wordt echter altijd vergeten, wellicht dat dit komt doordat het in principe een natuurlijke en onbewuste handeling is. Echter kan door middels het toepassen van de juiste techniek een wezenlijk verschil worden gemaakt.

De meeste wielersport fanaten onder ons zullen ongetwijfeld de documentaire ‘Niemand kent mij’ van Geertjan Lassche over Thomas Dekker hebben gezien. Waarin fragmenten voorbij komen van Thomas Dekker tijdens het WK-tijdrijden. Het mooiste fragment is het fragment dat, toen der tijd, Bondscoach Gerrie kneteman zijn pupil Thomas Dekker vanuit de ploegleiders wagen toe roept “Goed uitademen, dan komt die in ademing vanzelf”.

Adem halen. Het is een onbewuste, natuurlijke handeling die je duizenden keren per dag uitvoert, maar tijdens het sporten en met name bij duursport een zeer belangrijke factor is voor de prestaties. De juiste ademhalingstechniek is voor duursport essentieel omdat door het toe passen van de juiste ademhalingstechniek de ademhaling efficiënter wordt en de hartslagritme verlaagt waardoor er minder energie benodigd is voor de geleverde prestatie.

Kortom “adem uit, adem uit” maar dan wel met de juiste ademhalingstechniek!! Wil je meer weten over ademhalingstechnieken, kom een keer bij ons langs of lees eens een keer het boek van Koen de Jong & Bram Bakker!


Sportieve groet,

Jonneke Buitenhuis

 BLOG adem 9-1-2014.pdf


Terug naar overzicht 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info