Bewegingscentrum 
Bewegen Bij Buitenhuis

Blog


Terug naar overzicht

09-05-2016

Fascial Movement Taping (RockTape®) bij Hooikoorts of Kortademigheid.!

Het is weer zover. De tijd dat je weer last begint te krijgen van hooikoorts. Vaak begint het door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam dan heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen, koortsklachten en zelfs vermoeidheid zijn vaak gehoorde problemen. Maar benauwdheid en ademhalingsmoeilijkheden zijn gevolgen van hooikoorts die je het meest beperken in je doen en laten. Niet diep genoeg kunnen ademen is een zeer vervelend probleem met als gevolg dat je kan gaan hyperventileren.

Last van Hooikoorts of kortademigheid?
Dan kan onze ‪#‎RockDock doormiddel van het toepassen van Medical Fascial Movement Taping (RockTape®) de hooikoortsklachten (kortademigheid) sterk verminderen en in sommige gevallen wegnemen. Het toepassen van een bepaalde Taping-wijze met RockTape® zorgt ervoor dat iemand met hooikoorts, astma of C.O.P.D een betere ademhaling heeft, hetgeen uiteindelijk resulteert tot meer longinhoud.

Hoe werkt het
Door medical Fascial Movement Taping (RockTape®) kan er een verbetering van de ademhaling tot stand worden gebracht waardoor er tevens een verlichting van de hooikoortsklachten ontstaat. De borstspier (pectoralis major) is een hulpademhalingsspier, deze spier werkt vaak te hard bij hooikoorts. Door het aanbrengen van RockTape® op de borstspier komt de borstspier meer tot ontspanning. Daarnaast wordt er ook RockTape® op de rug aangebracht waardoor de hulpademhalingspieren positief worden beïnvloed via de segmentale relatie van de huid waarover de RockTape® wordt aangelegd en zorg draagt voor de zenuwwerking van bronchiën, longen en pleurae.

De Medical Tape (RockTape®) blijft ongeveer een week zitten en hoeft soms maar eenmalig te worden toegepast om klachtenvrij het hooikoortsseizoen door te komen.

Wil je meer weten over Medical Fascial Movement Taping en wat het voor jou kan betekenen, kom een keer langs of neem contact met ons op.

 BLOG Hooikoorts-RockTape 09-05-2015 F1.jpg


Terug naar overzicht 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info