Bewegingscentrum 
Bewegen Bij Buitenhuis

Blog


Terug naar overzicht

07-12-2015

CORE®- Training

CORE® -training is een uitdagende functionele, dynamische training (60-90 minuten) waarbij het verbeteren en optimaliseren van de kracht en stabiliteit in de core in de vorm van Kinetic Chain Movement centraal staat. Middels de specifieke CORE®-Trainingen zoals de Cycle- en Run-Training is het mogelijk om te werken aan een betere sportprestatie zoals, krachtopbouw, conditieverbetering en roepstabiliteit.

Onze CORE®-Trainingen zijn:

CORE®- Base Training (algemene training)
ontwikkelt explosieve functionele kracht, verbetert het uithoudingsvermogen, metabolisme, lichaamshouding en ontwikkelt de motoriek, met als doel het optimaliseren van het prestatievermogen.

CORE®- Cycle Training (wieler specifieke training)
CORE®- Run Training (hardloop specifieke training)

CORE®- Force Training (gevorderde training)
ontwikkelt spiermassa, kracht, uithoudingsvermogen en stimuleert maximaal de vetstofwisseling!

Vaak wordt tijdens trainingen de focus gelegd op de prestatie verbetering van een specifieke spiergroep(en) die voor de desbetreffende sport benodigd zijn. Zo zijn bijvoorbeeld wielrenners en hardlopers, voornamelijk bezig met het verbeteren van het duurvermogen van de beenspieren. Maar om optimaal resultaat uit je training te halen is het belangrijk om niet alleen de beenspieren te trainen, maar ook de spiergroepen daar omheen (Core).
Het trainen van deze spieren (Core) zorgt niet alleen voor een verbeterde lichaamshouding, waardoor de beenspieren effectiever kunnen functioneren, maar is ook blessurepreventief.

Tijdens de CORE®- Trainingen maken we ook gebruik van de TRX® en hanteren de MakeYourBodyYourMachine trainingsprogramma’s, netzoals de Pro’s.

[https://www.trxtraining.com/train/trx-trains-trek-factory-racing#ooid=1lYXJibjpDM7sktWkDZINWFl-YlDtAnp]

Wil je meer weten over CORE- Training kom een keer bij ons langs.!


Met Sportieve groet,

Jonneke Buitenhuis

 BLOG Core 07-12-2015 F1.jpg


Terug naar overzicht 

 
 
 
 
Opbellen
E-mail
Info