Bewegen bij Buitenhuis
Jonneke Senden-Buitenhuis


Buitenhuis Nieuws

 

Nieuws


Terug naar overzicht

15-04-2021

ACTIEF na Corona

NL Actief is gestart met het programma ‘Actief na corona’ gericht op ex-coronapatiënten. Hiervoor is een begeleidingsprotocol opgesteld dat 6 april 2021 is gepresenteerd. Bewegingsdeskundigen van NL Actief Preventiecentra gaan het programma uitvoeren. Met ‘Actief na corona’ geeft NL Actief namens de fitnessbranche invulling aan het maatschappelijk vraagstuk om revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar meer kwaliteit van leven.

Vanaf vandaag mogen wij als NL-Actief Preventiecentrum nu ook als officieel "Actief na corona" secundair revalidatiecentrum gaan fungeren.

In de eerste periode zijn veel mensen ziek geweest en komen we erachter dat de restschade die is ontstaan, niet zomaar weggaat. De ziekte verloopt grillig en per persoon is het anders. Het is belangrijk om deskundige hulp in te schakelen en snel de behandelingen te treffen die geschikt zijn voor de patiënt. Als preventiecentrum kunnen we een grote en mooie rol vervullen in dit traject, waarbij ook de samenwerking opgezocht kan gaan worden met de eerstelijnszorg, om dit optimaal te kunnen uitvoeren.

Voor het programma ‘Actief na corona’ is een uitgebreide begeleidingsprotocol opgesteld in samenwerking met NL-Actief en het RIVM. Het "Actief na Corona" beweeg en herstel programma wordt binnen ons Preventiecentrum door gecertificeerde bewegingsdeskundigen uitgevoerd. Met in samenwerking van eerstelijnszorg (psycholoog, diëtist, logopedist, fysiotherapeut en ergotherapeut) - revaliderende coronapatiënten te begeleiden naar een weer fit en vitaal leven.Terug naar overzicht


Facebook Bewegen Bij Buitenhuis 
Opbellen
E-mail
Info