Bewegen bij Buitenhuis
Jonneke Senden-Buitenhuis


Buitenhuis Nieuws

 

Nieuws


Terug naar overzicht

21-03-2016

Behalen TriggerPoints-Behandelaars papieren.

Onze ochtend is goed begonnen na het behalen van TriggerPoint Module 1en2 en het ontvangen van de TriggerPoint-Behandelaars papieren. Vanaf vandaag kunt U ook bij ons terecht voor TriggerPoint behandeling.


- Wat zijn TriggerPoints:
De medische naam voor een spierknoop is neuro-musculaire triggerpoint (NMTrP) of kortweg triggerpoint. Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt. Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren.

- Pijn op een andere plek:
Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt.

- Gevolgen:
Soms komt de pijn alleen als je er op drukt of als je de spier gebruikt (latent triggerpoint), maar de pijn kan ook continu zeurend aanwezig zijn (active triggerpoint). Bovendien kan de pijn uitstralen naar een ander gebied. Sommige bewegingen worden moeilijker doordat de spier niet goed kan rekken.
Gevolgen van triggerpoints zijn dan ook vaak bewegingsbeperking of pijn, die zonder behandeling jaren kunnen voortbestaan.

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen and carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

- Behandeling:
Eén van de methodes om triggerpoints tot rust te brengen is een behandeling met TriggerPoint-massage.
Wil je meer weten over TriggerPoints en TriggerPoint-Behandeling neem contact met ons op of kom bij ons langs. Wij staan je graag te woord over TriggerPoints en wijze van behandelen.Met Sportieve groet,

Jonneke BuitenhuisTerug naar overzicht


Facebook Bewegen Bij Buitenhuis 
Opbellen
E-mail
Info